Jül Sezar Kimdir? Jül Sezar Hayatı ve Biyografisi

Boyut ve tasarımlar hakkında Sezar heykel kullananlar aracılığıyla fikir sahibi olunabilir. Böylelikle kolay şekilde uygun olan model tercihi yapılır. Trendyol ile pratik biçimde Sezar heykel online sipariş oluşturulması mümkündür. Tasarımın özelliklerine de yer verilerek bilgi edinilmesine yardımcı olunur. Farklı görselde ve boyutta birbirinden şık heykel çeşitleri mevcuttur. Önemli bir komutanlığa gelme kaygısındaydı ve o tarihlerde bir Roma eyaleti olan İspanya’ya giderek orayı bir yıl başarıyla yönetti (61-60).

Sezar hemen etrafından döndü ve Casca’nın kolunu yakalayarak “Casca, seni hain, ne yapıyorsun?” dedi Korkudan donakalmış olan Casca, Yunanca “Kardeşlerim, yardım edin” diye bağırdı (“ἀδελφέ, βοήθει!”, “adelphe, boethei!”). Tam bu sırada aralarında Brutus’un da bulunduğu grubun geri kalanı da Sezar’ı bıçaklamaya koyuldular. Sezar kaçmaya çalıştı ancak gözleri kandan göremez olduğundan ayağı takıldı ve yere düştü; adamlar, Sezar portikonun alt merdivenlerinde savunmasız bir şekilde kalana kadar hançerlerini saplamaya devam ettiler. Eutropius’a göre bu suikaste müdahil olan kişi sayısı altmışdan fazlaydı.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50’de sabit tuttu

En ünlü eserleri arasında halası Julia’nın cenaze konuşması ve Anticato adında, Cato’un şöhretini karalamak ve Cicero’nun Cato abidesine cevap vermek için yazılmış, bir belge sayılabilir. Maalesef eserlerinin ve konuşmalarının çoğu günümüze ulaşmamıştır. Plutarch ve Suetonius’un bu olayları tasvir ediş şekilleri aşağı yukarı aynıdır ancak Dio, Sezar’ın heykeline çelenk ya da diadem takmak isyeyenlerin tribünler tarafından hapse atıldıklarını yazar. Ayrıca Sezar’a “rex” diye bağırılması olayının Alban Tepesinde gerçekleştiğini ve bağıran grubun yine tribünler tarafından hapse atıldığını yazar.

Kilikyalı Korsanlar Tarafından Kaçırılan Jül Sezar’ın Muhteşem İntikam Hikayesi

Gerçek hükümdarlar, tarihe adlarını yazdırırken geride düşünülüp irdelenecek derin bir iz bırakırlar. Bugün içinde bulunduğumuz zamanda objektif olarak göremeyip ancak geçmişin tecrübeleriyle aydınlatabileceğimiz pek çok durum için büyük isimlerin tarihinden de bir kez geçmekte fayda var. 2008 yılında Remzi Gedik’in önderliğinde Airport AVM’de faaliyetlerine başladı. Devam eden süreçte ızgara, tava, salata, özel çorbaları ve özel mantı seçenekleriyle misafirlerine lezzetli ve sağlıklı öğünler sunan firmamız, yiyecek sektöründe hızla büyüyerek 14 ilde 60’ı aşkın şube sayısına ulaştı.

Catullus, Sezar ve mimarı Mamurra’nın sevgili olduklarını iddia eden iki şiir yazmışsa da, sonradan bu iddia için özür dilemiştir. Dolayısıyla tarihçiler bu temsillerin gerçeğe uygun olmaktansa idealleştirilmiş yansımalar olabileceği görüşünde. Ne var ki bulunan büst, geriye çekilen saç çizgileri ve alnında oluşmaya başlayan kırışıklıklarla Caesar’ın gerçek görünüşüne çok yakın. Bugün büstü Musée Départemental de l’Arles Antique’te ziyaret edebilirsiniz.

Dünya Savaşından sonra ailesiyle birlikte Amerika’ya göç etmiştir. Gençliğinde Absans nöbeti geçirmiş olması da bir diğer olasılıktır. Aile tarihine bakıldığında ataları ve soyundan gelenler arasında da aynı hastalık gözlenir. Sezar’ın sara nöbetlerinden ilk bahseden kişi onun ölümünden sonra doğmuş bir biyografi yazarı olan Suetonius’tur. Ancak epilepsi hastası olduğu tezi bazı tarihçiler tarafından reddedilmiş ve Sezar’ın zaman zaman sara ile aynı nöbet belirtilerini veren hipoglisemi’den muzdarip olduğu iddia edilmiştir.

Ardından Mısır’ın iç işlerine karışması ve neticede Kleo­patra ile İskenderiye Savaşı’nda XIII. Ayrıca Kleopatra’nın ilerleyen yıllardaki Marcus Antonius ile maceralarına değinilerek ölümü anlatılır. Jacob Abbott tarafından yazılmış olan bu çalışma yazarın ölümünden sonra 1904 yılında History of Julius Caesar (Jül Sezar) adıyla İngilizce yayımlanmış, 2016 yılında Aslı Balmumcu tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir. Bu çalışma on iki başlıkla birlikte Önsöz (11-12) ve İçindekiler (13-14) bölümleri sunulmakta ardından çalışmada yer verilen Resimler‘in (15-16) isimlerinin bulunduğu liste okuyucuya sunulmaktadır. Bu sapa yerden dağ yollarını izleyerek bugünkü Kayseri-Si­vas-Amasya demiryolu hattının bulunduğu antik anayola ulaş­tılar ve kuzeye ilerlediler. Hem kendilerine destek veren ve reh­ber sağlayan yerel beyler hem de Roma ordusunun 40 yıldır bu bölgede sayısız savaş yapmış ol­ması nedeniyle, arazide yabancı­lık çekmemiş olsalar gerek.

Kuvvetli rakipleri olan Marcus Tullius Cicero ile Cato”nun Roma”dan uzaklaştırılmasını sağladıktan sonra, MÖ 58 de Galya’ya girdi. Sekiz yıl içinde Ren nehrinden Pireneler’e kadar bütün ülkeyi ele geçirdi. Tam bir zaferle sonuçlanan Galya seferinden sonra Caesar aldığı zengin ganimet ve tecrübeli ordusu sayesinde, Roma’nın en güçlü adamı oldu.

Daha sonra hatiplik öğrenimi için Marcus Tullius Cicero‘nun da öğretmeni olan Rodos’a ünlü öğretmen ve hatip Apollonius Molo‘nun yanına gitti. Kendini tamamiyle siyasete vererek Pompeius tarafını tuttu. Bunun yanında cömertliğiyle halkın sevgisini kazanmaya çalıştı.

Gaius Julius sezar Biblo, mimari yapısı ile ev ve ofislerinizde en özel yeri hak eden bir dekorasyon objesidir. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır. Henüz genç bir adamken Küçük Asya savaşlarında göstermiş olduğu kahramanlıklardan dolayı kendisine Corona Civica verilmişti. Jül Sezar ölümünden sonra tanrılaştırılmış ve kendisine Divus (“tanrı”) unvanı verilmiştir. BBC, link verilen internet sitelerinin içeriğinden sorumlu değildir. Gualtieri, hareket kabiliyeti ve görme yetisi kısıtlı kişilerin de alana erişimini sağlayacak tedbirlerin de alındığını vurguladı.